Les purgues de Companys a la Universitat de Barcelona durant la Guerra Civil.

bosch_gimpora_i_e_bosch_-agence_de_btv1b90393659 Bosch-Gompera, la mano de Companys en la Universidad para su purga.

La llei de Memòria històrica sembla no voler recordar personatges com Bosch Gimpera, que es va convertir en comissari polític de la Generalitat i responsable de purgues i assassinats a la Universitat de Barcelona. Vegem alguns exemples.

Josep Banqué i Feliu. (Barcelona 1870-1940). Filòleg clàssic, alcalde de Barcelona el 1923. Fou catedràtic de llengua i literatura gregues a la Universitat de Barcelona, i destituït per Bosch i Gimpera el 1936 i readmès el Juny de 1939 per les autoritats franquistes. L’estament universitari el va nomenar Vocal Associat representant d’aquesta institució a l’Ajuntament de Barcelona. Fou alcalde de Barcelona durant uns dies nomenat pe dictador Miguel Primo de Rivera.

Molts altres professors foren expulsats pels comissaris de la generalitat de la Universitat per tenir una ideologia allunyada d´ERC. Entre molts d´altres foren expulsats Miquel Barrera i Alsina (Professor de…

Ver la entrada original 867 palabras más

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s